Lekkages op platte daken is een regelmatig voorkomend probleem. Hieronder een beknopte uitleg, over de verschillende mogelijkheden, voor het detecteren van deze lekkages.

 

 

 

 

Het impulsstroomprincipe

Daklekkage detectie

 

De werking van onze PD200 is gebaseerd op het impulsstroom principe, waarbij er op de kale dakbedekking d.m.v. een ringleiding een positieve puls wordt gezet, een tweede draad(aarding) wordt binnen op de plek  waar de lekkage zichtbaar is, ‘geprikt’.

 

Oppervlaktevochtigheid dient als geleider voor de via de impulsgenerator geleverde stroom, waarvan de stromingsrichting via een meetstaaf kan worden bepaald en op de impulsontvanger als richtindicatie naar de positie van de lekkage worden weergeven.

 

Voor het gebruik van de PD200 speelt het daarbij geen rol of de afdichting voorzien is van grind of begroeid is, alleen een voldoende bevochtiging van de dak afdekking  moet gewaarborgd zijn.

 

Klik hier voor de PD200

 

 

 

Rookmachine

Nevel- en rookgassysteem

 

De FS200 werkt met een zeer krachtige turbine gehuisvest in een zeer compacte constructie, om zo het transport van de machine naar daken te vereernvoudigen.

 

Door het inbrengen van nevel onder de dakbedekking kunnen daklekkages in de meeste gevallen snel en eenvoudig worden opgespoord. Dit is echter wel afhankelijk van de grote van de lekkage en hoeveel wind die aanwezig is.

 

Klik hier voor de FS200

 

 

 

Thermografie camera's

 

De thermografie camera is een hulpmiddel dat erg breed ingezet kan worden, zo ook voor het detecteren van vocht- en thermische lekkages op platte daken. 

Doordat de sensor van de camera enkel oppervlakkige temperatuur waar kan nemen, is het belangrijk om bij gebruik hiervan dan ook rekening te houden met het moment dat de detectie uitgevoerd wordt. Daklekkages zijn het beste te detecteren, twee uur na zonsopgang of twee uur na zons ondergang.

 

Bij het detecteren van thermische lekkages speelt de binnen en buiten temperatuur een belangrijke rol. Hiervoor geldt ook weer dat er een waarneembaar temperatuur verschil aanwezig moet zijn, om zo de thermische gebreken te kunnen waarnemen.

 

Klik hier voor onze thermografie camera's

 

 

 

Daklekkage detectie met traceergas

 

Het detecteren van lekkages op platte daken is ook mogelijk d.m.v. traceergas. Echter speelt hierbij de grote van het te verwerken oppervlak ook een grote rol.

 

 

Door het inbrengen van formeergas dat uit 95% stikstof en 5% waterstof bestaat, is het mogelijk met onze LD6000 en bodemsensor lekkages op te sporen.

 

Klik hier voor de LD6000